Снимка: архив Булфото

Баби припечелват пари за насъщния с продажбата на домашни зеленчуци и ракия. Масово възрастни жени окупират кооперативния пазар в Кюстендил, където предлагат произведената си продукция през последните месеци.

Оказва се, че през тази година най-голямо е търсенето на домати, които за първа година подържат изключително високи цени.

"Всички хора са зле и нямат продукция. Аз си ги произвеждам в парника и сега имам за консервиране и за продажба. Цената пък започва от 1.50лв. в зависимост от големината и качеството им, като може да достигне и 2 лв.", разказва 78-годишната баба Радка пред "Монитор".

Редом с доматите тя предлага и картофи, както и ракия: "Като дойде човек при мен, трябва да има какво да си вземе. Хем мезе, хем домашна ракийка. Имаме много ябълки и грозде, а у нас никой не пие. Ракията върви по около 4 лв. за половин литър". Възрастната жена е категорична, че качеството е несравнимо с това, което предлагат в магазините.

В периода, в който кюстендилци се запасяват с продукти за зимнина, търсенето и предлагането е изключително голямо.

"Аз предпочитам да си купя зеленчуци местно производство. Зная, че възрастните хора не ги тъпчат с отрова и са качествени", обяснява 38-годишният Петър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase